pre loader

logo.png

CHALLENGE CUP 2020

 

2-5 September

IT GIET OAN!

Pre-Challenge Nights
Monnickendam

 

PRE CHALLENGE WEEKEND 

Dit wilt u niet missen!

Ter voorbereiding op de Challenge Cup in september ( NL-UK-NL ) worden  de Pre-Challenge Nights georganiseerd! Op het zuidelijke gedeelte van het IJsselmeer is Monnickendam gekozen als dé jachthaven om dit jaar een Pre-Challenge ervaring op te doen. .

Wat mag u verwachten?

Op vrijdag start u in Monnickendam waar een leerzaam avondprogramma wordt gebracht over navigeren in het donker, veiligheid aan boord en meteo speciaal toegespitst op de  nacht die komen gaat. Vervolgens varen alle deelnemers om 23:00 uur uit, de nacht in voor een spannende en leerzame zeiltocht. Teruggekomen van dit avontuur en een mooie ervaring rijker kunt u zich terugtrekken om de nodige slaap te pakken en u op te maken voor een heerlijk weekend.

Enthousiast geworden? Zin in een weekend serious SAILING en serious FUN? Meld u zich dan aan!

 

IMG_1010 (Custom).JPG

In het avondprogramma wordt je door meteo (het weer)/ navigatie en veiligheid geleid waarna je om 23.00 uur uitvaart en om 00.00 uur start. Tijdens de briefing wordt de baan uiteengezet en daarna begint het serieuze werk. Wat gaat de nacht brengen..? Zeilwissels, navigatie, wachtlopen en je logboek bijhouden... 

Alles komt aan de orde, zodat je jezelf, je bemanning en je boot kunt voorbereiden op de langere afstanden op zee, want hopelijk wordt je volgende stap de Champagne Kreeft en Oester Race en misschien ook nog wel de Challenge Cup…?! Om 6.00 uur is de finish waarna om 7.30 uur een heerlijk Champagne ontbijt klaar staat en de uitslagen van je nachtelijke prestaties bekend zullen worden gemaakt. Al met al gaat het om een lekker stuk zeilen, je grenzen verleggen en het sportieve met het aangename te combineren. Met een ervaring rijker begin jij op zaterdag aan je weekend. Doe mee en kijk naar het programma dat de verschillende jachthavens te bieden hebben.

Programma

20.00 uur

Presentatie Meteo, weer navigatie

22.00 uur

Skippersbriefing

23.00 uur

Uitvaren

0.00 uur

Start

6.00 uur

Finish

7.30 uur

Ontbijt | Champagne door organisatie

8.30 uur

uitslagen

supporters

logo IYCA.jpg

 

1

The Royal Norfolk & Suffolk Yacht Club