pre loader

logo.png

 

 

1-4 September 2021

CHALLENGE CUP 

Pre-Challenge Nights
Medemblik

Informatie

De Nederlandse jachthavens rond het IJsselmeer herbergen minimaal zo’n 30.000 zeiljachten. En wat doen we nou allemaal met al die jachten? In heel veel gevallen veel te weinig en daar willen wij verandering in brengen. Zeilen is tenslotte SERIOUS FUN. Het is een stoere sport, een sport voor mensen die grenzen willen verleggen en uitdagingen durven aan te gaan. Om iedereen te stimuleren die handschoen op te pakken bieden we je graag de mogelijkheid om je goed voor te bereiden op alle uitdagingen en FUN die het zeilen biedt.

’s Nachts zeilen is nu eenmaal een ander verhaal dan overdag van Muiden naar Hoorn of van Medemblik naar Makkum te varen. Tijdens de Pre-Challenge Nights krijg je vanuit 3 verschillende lokaties aan het IJsselmeer de mogelijkheid de broodnodige ervaring op te doen.

In het avondprogramma wordt je door meteo (het weer)/ navigatie en veiligheid geleid waarna je om 23.00 uur uitvaart en om 00.00 uur start. Tijdens de briefing wordt de baan uiteengezet en daarna begint het serieuze werk. Wat gaat de nacht brengen..? Zeilwissels, navigatie, wachtlopen en je logboek bijhouden... Alles komt aan de orde, zodat je jezelf, je bemanning en je boot kunt voorbereiden op de langere afstanden op zee, want hopelijk wordt je volgende stap de Champagne Kreeft en Oester Race en misschien ook nog wel de Challenge Cup…?! Om 6.00 uur is de finish waarna om 7.30 uur een heerlijk Champagne ontbijt klaar staat en de uitslagen van je nachtelijke prestaties bekend zullen worden gemaakt. Al met al gaat het om een lekker stuk zeilen, je grenzen verleggen en het sportieve met het aangename te combineren. Met een ervaring rijker begin jij op zaterdag aan je weekend. Doe mee en kijk naar het programma dat de verschillende jachthavens te bieden hebben.

Programma

20.00 uur

Presentatie Meteo, weer navigatie

22.00 uur

Skippersbriefing

23.00 uur

Uitvaren

0.00 uur

Start

6.00 uur

Finish

7.30 uur

Ontbijt | Champagne door organisatie — 5 euro p.p

8.30 uur

uitslagen

supporters

logo IYCA.jpgHogoort Logo met Calibri Text.jpgcapetown site.png LAND6035 Logo Dual Brand Terlouw_FC.jpg 

tbfr-logo_800px.jpglogo-Progenion-nl.png Druktemaker.png vveens blondje.png  Aaldering.png  logo_marina_seaport_ijmuiden_2_2_1.pngLogo basisversie met tagline.png

 NLIJV LOGO kleur (2).png Cameraland.pngHorse-energy.nl (1).png   TheFixableswit_op_grijs3-e1551177618425 2.pngSchmeding 1.png.jpg mooi weer.png Die Jongens.png Amsterdam Marina.png